Over ons

Over het Koor

Het jong gemengd koor Laudate Deum is opgericht in 1989. Vanaf haar oprichting staat zij onder enthousiaste leiding van Arie Kortleven. Elke dinsdagavond zingen we van 19.45 – 21.45. In de pauze is ruimte voor gezelligheid en onderling contact.

De doelstelling van het koor is het zingen  van Psalmen, geestelijke liederen en klassieke werken zowel in het Nederlands als in andere talen welke in overeenstemming zijn met de grondslag van het koor.  Het belangrijkste is dat God er de eer van krijgt. Het jong gemengd koor staat onder verantwoording van de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente in Apeldoorn.

In de afgelopen jaren zijn er veel cd-opnames geweest. In 2019 is de meest recente psalmen-cd, deel 3, uitgekomen! In dat jaar bestond Laudate Deum 30 jaar!

Laudate-Deum door de jaren heen

0+
Koorleden

Inmiddels bestaat ons koor uit meer dan 75 leden. Enthousiast geworden? Zing eens vrijblijvend mee!

0+
Concerten

Door de jaren heen hebben we meer dan 200 concerten gegeven

 

0+
CD'S

In onze webshop vind je prachtige CD’S van ons koor

Over de dirigent

Arie Kortleven (1965) kreeg zijn eerste orgelles op 8-jarige leeftijd. Na enkele jaren kreeg hij orgelles van Cees het Jonk en Peter Eilander. Hij studeerde in 1989 af aan het conservatorium in Zwolle bij Nico Waasdorp. Zijn vervolgstudie Algemene Muzikale Vorming mocht hij in 1991 afronden. In 1989 werd Arie dirigent van het jong gemengd koor Laudate Deum.

Tevens is Arie dirigent van het Christelijk Mannenkoor Jeduthun uit Amersfoort (sinds 1998), het gemengd koor Met hart en stem uit Veenendaal (sinds 2013) en het Gelders Mannen Ensemble (sinds 2012). Verder heeft hij diverse andere koren voor kortere of langere tijd gedirigeerd.

 

Behalve de concerten welke  bovengenoemde koren geven, verleent hij ook regelmatig medewerking aan concerten van andere koren. Hij heeft een eigen lespraktijk waar hij orgel – en pianoles geeft. Verder is hij muziekdocent aan de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap. Tijdens de eredienst op zondag begeleidt hij de samenzang in de Eben – Haezerkerk te Apeldoorn op het orgel.

Repetitielocatie

Op onderstaand kaartje kun je zien waar we elke dinsdagavond repeteren.
Het adres is: Graaf van Lijndenlaan 9 te Apeldoorn.